Verdensmål til foreninger
Stenlille Kulturhus og Dianalund Idrætsforening har begge adopteret FN’s verdensmål.
Denne uge har budt på hele to adoptioner af verdensmål. Tirsdag modtog Stenlille Kulturhus et bevis på, at de har adopteret tre af FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling. Onsdag adopterede Dianalund Idrætsforening to mål.
Dianalund Idrætsforening adopterer mål 3 og 11
Som den første idrætsforening i Sorø Kommune har Dianalund Idrætsforening adopteret to verdensmål. Det foregik onsdag eftermiddag ved en lille ceremoni i DIF’s klubhus. Formand for DIF Karin Dam siger: “Adoptionen af de to verdensmål hjælper os med at sætte fokus på det, vi allerede gør og hjælper os til at se, hvor vi kan gøre mere.” DIF adopterer verdensmål 3, som omhandler sundhed og trivsel og verdensmål 11, som bæredygtige byer og lokalsamfund. “Vi forsøger at være en del af lokalsamfundet og deltager i alt hvad der sker i lokalsamfundet,” siger Karin Dam og pointerer, at det er alle de frivillige i foreningerne, der med deres enorme engagement løfter den store opgave at med at skabe fællesskaber og styrke sundheden ved at få endnu flere uanset alder til at være aktive idrætsudøvere.
Stenlille Kulturhus adopterer mål 3, 11 og 12
Stenlille Kulturhus har det seneste år løbende har været i dialog med verdensmålsambassadør Pipaluk Balslev, som blandt andet har holdt workshop for kulturhusets medlemmer om, hvordan de kan arbejde med verdensmålene.
Formand for Stenlille Kulturhus Jens Jacobsen udtaler: “Introduktionen til verdensmålene har bidraget til at skabe opmærksomhed om verdensmålene, og der er skabt stor interesse for at arbejde med flere af målene på en mere bevidst og målrettet måde, således at målene bliver indarbejdet i hverdagen i kulturhuset. Ligesom arbejdet med målene har bragt en række nye initiativer frem i lyset, som der i den kommende tid skal sættes fokus på.” Kulturhuset vil blandt andet se på husets energiforbrug og skabe flere tilbud, der kan styrke det sociale liv i Stenlille.
Stenlille Kulturhus er også en af de aktører, der er med i den bog, som Sorø Kommune udgav i september. “Artiklen om Bogcaféen i bogen Vores Verden Vores Mål – 39 historier om at vokse med FN´s verdensmål, har bidraget til at synliggøre de frivilliges arbejde og skabt stolthed omkring dette arbejde,” siger Jens Jacobsen.
Verdensmålsambassadøren takker af
Den fokuserede indsats i Sorø Kommune med at synliggøre verdensmålene stopper med udgangen af oktober, hvor verdensmålsambassadørens etårige projektansættelse udløber.
“Det har været en stor fornøjelse at se, hvordan virksomheder, foreninger og borgere har taget FN’s verdensmål til sig og har brugt dem aktivt til at arbejde i en mere bæredygtig retning. Vi er slet ikke i mål endnu, og der er stadig meget, der skal gøres, hvis vi skal sikre en bæredygtig fremtid for os selv og vores efterkommere. Som verdensmålsambassadør har det været min rolle at give verdensmålene synlighed. Og sammen med foreninger, virksomheder og borgere har jeg sået nogle frø, der forhåbentlig vil spire og sprede sig, så endnu flere tager verdensmålene til sig og bidrager til den store fælles opgave at passe på hinanden og vores fælles verden”, siger Pipaluk Balslev.
Kommentarer