Samfund

Solcellepark ved Fjenneslev

Lokalplan, kommuneplantillæg og §25-tilladelse for en solcellepark ved Fjenneslev er vedtaget.

Sorø Kommunalbestyrelse har i henhold til planlovens § 27 endeligt vedtaget Lokalplan SK 66 og Kommuneplantillæg 1-21 – solcellepark ved Fjenneslev.

Planernes indhold

Lokalplanen og kommuneplantillægget er udarbejdet for at skabe det planmæssige grundlag for etablering af et solcelleanlæg. Lokalplanen og kommuneplantillægget udstikker bl.a. rammerne for anvendelsen i området og sætter retningslinjer for solcelleanlægget.

Det er i forbindelse med den endelige vedtagelse besluttet, at foretage en række rettelser og tilføjelser i lokalplanen i forhold til det offentliggjorte planforslag. Rettelserne fremgår af oversigten over de vedtagne ændringer. 

Planens retsvirkninger

Efter denne bekendtgørelse af lokalplanen må der ikke retligt eller faktisk etableres forhold i strid med planens bestemmelser, medmindre kommunen har meddelt dispensation hertil efter planlovens regler.

Miljøvurdering af planerne

Planerne er miljøvurderet i henhold til § 8 stk. 1 i Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter. Miljøvurderingen fremgår af Solcellepark ved Fjenneslev, Miljørapport og miljøkonsekvensvurdering“. 

Jf. § 34 i miljøvurderingsloven skal miljøvurderingen offentliggøres sammen med den vedtagne lokalplan og kommuneplantillæg og en sammenfattende redegørelse til miljøvurderingen

Den sammenfattende redegørelse belyser bl.a. hvorledes indkomne høringssvar er taget i betragtning.

Klagevejledning

Den endelige vedtagelse af lokalplan og kommuneplantillæg samt miljøvurdering af planerne kan påklages af alle, der har en retlig interesse

i sagens udfald samt af landsdækkende foreninger og organisationer, der repræsenterer mindst 100 medlemmer og har beskyttelsen af natur og miljø eller varetagelsen af væsentlige brugerinteresser inden for arealanvendelse som hovedformål.

Klagen indgives til Planklagenævnet inden 4 uger fra denne offentliggørelse, dvs. senest den 1. december 2021 inden midnat. Det er kun retlige spørgsmål, der kan påklages.

Hvis du ønsker at klage, skal klagen indsendes digitalt til Sorø Kommune via Planklagenævnets Klageportal hos Nævnenes Hus. Klageportalen findes på www.naevneneshus.dk.

En klage er indgivet, når den er tilgængelig for Sorø Kommune i Klageportalen. Klagenævnet opkræver et gebyr på 900 kr. for privatpersoner og 1800 kr. for virksomheder/foreninger, før en klage behandles. Du betaler gebyret med betalingskort i Klageportalen.

Planklagenævnet skal som udgangspunkt afvise en klage, der kommer uden om Klageportalen, hvis der ikke er særlige grunde til det. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge Klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til Sorø Kommune på e-mail:

plan@soroe.dkder herefter videresender anmodningen til Planklagenævnet. Nævnet træffer afgørelse om, hvorvidt din anmodning kan imødekommes.

Afgørelse om § 25-tilladelse

Sorø Kommunalbestyrelse har truffet afgørelse om at meddele tilladelse til etablering af et solcelleanlæg nord for Fjenneslev jf. § 25 stk. 1 i Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter.

§ 25- tilladelsen er meddelt på baggrund af “Solcellepark ved Fjenneslev, Miljørapport og miljøkonsekvensvurdering”. I den sammenfattende redegørelse til miljøvurdering af planen findes en uddybning af de høringssvar, der er indkommet, samt hvorledes de er taget i betragtning. 

Miljørapport og Miljøkonsekvensvurdering

§25-tilladelsen

Klagevejledning

Afgørelsen kan påklages til Miljø- og Fødevareklagenævnet.

Klagen skal være indgivet inden 4 uger fra denne offentliggørelse, dvs. senest den 1. december 2021 inden midnat.

Hele klagevejledningen fremgår af § 25-tiladelsen.

Kommentarer