Navnenyt

Ny velfærdsdirektør i Sorø Kommune

Henrik Juul Kjær. Foto: Ringkøbing-Skjern Kommune.

Henrik Juul Kjær bliver Sorø Kommunes nye velfærdsdirektør.

Sorø Kommunes nye velfærdsdirektør tiltræder 1. juli. Han er 50 år og har solid ledelseserfaring fra velfærdsområderne i en række kommuner.  

1. juli tiltræder Henrik Juul Kjær som Sorø Kommunes nye velfærdsdirektør. Henrik Juul Kjær er 50 år og kommer fra en stilling som fagchef i Ringkøbing Skjern Kommune, hvor han har haft ansvaret for handicap- og psykiatriområdet. Han har tidligere været velfærdsdirektør i Assens Kommune og desuden haft en række chefstillinger i bl.a. Svendborg Kommune. Han har gennem sin karriere stået i spidsen for en lang række projekter inden for velfærdsudvikling og samarbejdet med bl.a. professionshøjskoler og styrelser.

Borgmester Gert Jørgensen siger: “Jeg glæder mig over, at vi med Henrik Juul Kjær får en stærk og erfaren profil til at stå i spidsen for udviklingen af velfærdsområderne i Sorø Kommune. Lige som mange andre kommuner går vi nogle udfordrende år i møde med pres på økonomien og mangel på arbejdskraft, og det er vigtigt, at vi i Sorø Kommune griber udfordringerne klogt an og finder tværgående løsninger med udgangspunkt i borgernes behov.”

Henrik Juul Kjær siger: “Jeg glæder mig til at kunne bidrage til en strategisk og langsigtet udvikling af velfærdsområderne og til i samarbejde med politikere, ledere og medarbejdere at styrke arbejdet på tværs af områderne, så Sorø Kommunes borgere oplever effekten af en større sammenhæng i kommunens arbejde.”

Som velfærdschef skal Henrik Juul Kjær stå i spidsen for Sorø Kommunes tre velfærdsfagcentre, Social og Sundhed, Arbejdsmarked og Borgerservice samt Børn og Familier. Han afløser Henrik Madsen på posten. Henrik Madsen har været konstitueret velfærdsdirektør siden februar og vender pr. 1. juli tilbage til posten som børne- og familiechef.

Henrik Juul Kjær tiltræder 1. juli, og dermed er Sorø Kommunes nye trepersoners direktion fuldtallig. Samtidig vender Henrik Madsen tilbage til stillingen som chef for center for Børn- og Familier efter i næsten et halvt år at have været konstitueret som først vicekommunaldirektør og siden velfærdsdirektør.

Kommunaldirektør Henning Daugaard siger: “Jeg vil gerne benytte lejligheden til at sige en meget stor tak til Henrik Madsen, som har gjort en kæmpe og meget værdifuld indsats for hele Sorø Kommune ved at påtage sig opgaven som velfærdsdirektør i en lang og vigtig overgangsperiode. Jeg glæder mig til at fortsætte samarbejdet med Henrik, når han vender tilbage til børne- og familieområdet.” 

Blå bog

Henrik Juul Kjær er uddannet jurist og har desuden en Master in Public Management fra SDU.

Han kommer fra en stilling som fagchef i Ringkøbing-Skjern Kommune og har tidligere været velfærdsdirektør i Assens Kommune og haft chefstillinger i Vejle og Svendborg Kommuner.

Henrik Juul Kjær er 50 år og bor i Svendborg med sin kone. De har fire børn.

Kommentarer