Mette gør en forskel som netværksven
Mette Krause er frivillig netværksven for en ensom, psykisk sårbar borger i Randers. Venskabet betyder, at Mettes ven føler sig god nok og ikke føler sig så alene. Der er mangel på frivillige netværksfamilier og -venner i Randers.
Mette Krause og en ung, psykisk sårbar kvinde fra Randers blev i 2014 matchet som netværksvenner. De blev matchet, fordi de har en del fælles interesser.
– Det er et godt match, for vi ses nu på sjette år. Når vi mødes, snakker vi, hygger os og drikker en masse kaffe. Nogle gange går vi ture ved Fladbro eller ved stranden – fortæller Mette, der som udgangspunkt ses med sin netværksven hver tredje uge i et par timer om eftermiddagen hjemme hos Mette. Mettes voksne datter er også en del af venskabet.
Formålet med netværksven- og netværksfamilietilbuddet er at skabe kontakt mellem ensomme, psykisk sårbare borgere og frivillige, som har tid og lyst til hyggeligt samvær. De frivillige melder sig til at mødes med en psykisk sårbar borger et par gange om måneden enten hjemme hos dem selv eller ude i byen. For Mette og hendes netværksven minder relationen om alle andre venskaber:
– Som udgangspunkt snakker vi rigtig meget om, hvad der lige rører sig i hinandens liv, og hvad vi er optaget af hver især. Det er enormt hyggeligt, og det er en pause på en eller anden måde. Det er et sted, der ikke handler om sygdom, men det er bare samtale og hyggeligt samvær.
Mettes netværksven har ikke et stort netværk og giver udtryk for, at deres venskab betyder, at hun ikke føler sig så alene, og at hun føler sig god nok. Mettes netværksven kommer i Psykiatriens Hus i Randers et par gange om ugen, hvor hun maler og går til motion.
– Det har beriget mit liv og givet mig større forståelse for, hvordan livet også kan være. Hun er enormt sød, og jeg glæder mig til, at vi skal være sammen. Det er dejligt at være sammen med et menneske, som sætter pris på ens selskab – fortæller Mette.
Kommentarer