Sorø

Formodet narko- og våbenhandler fremstilles i grundlovsforhør

Foto: Østjyllands Politi

En 34-årig mand fra Sorø blev klokken 10.12 i går anholdt i Sorø og sigtet for omfattende narko- og våbenhandel. Manden sigtes for salg af godt 3 1/2 kilo kokain, 30 kilo hash og for salg af to skydevåben.

Manden nægter sig skyldig.

Anholdelsen kommer i forlængelse af en lang række andre sager, der er opstået, efter fransk politi lykkedes med at få forskellige medier dekrypteret. Det materiale har dansk politi siden fået stillet til rådighed.

Anholdelserne sker efter en længere efterforskning, hvor det er blevet konstateret, at den anholdte angiveligt har benyttet sig af krypteret kommunikation til at organisere og aftale indkøb og videresalg af de ulovlige stoffer. 

– Organiserede kriminelle bruger i stigende grad forskellige krypterede platforme til at kommunikere. Dels for at holde sig ude af myndighedernes søgelys og dels for at optræde så anonymt som muligt, når de begår deres kriminalitet, siger politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Han noterer sig samtidig, at det europæiske politisamarbejde forankret via Europol viser sin styrke, når man ved fælles hjælp formår at dekryptere de kriminelles kommunikation i sager som denne.

Grundlovsforhøret finder sted ved retten i Næstved i dag klokken 9.45.

Anklagemyndigheden vil begære lukkede døre af hensyn til den videre efterforskning, og politiet har derfor ikke yderligere kommentarer.

 

 

Kommentarer