Samfund

Din mobiltelefon vil i dag klokken 12 hyle med test af S!IRENEN

Rigspolitiet tester i dag onsdag Danmarks nye varslingssystem S!RENEN ved at sende advarselslyd til alle mobiltelefoner i landet.

Hvis din telefon i dag klokken 12 pludselig udsteder en høj sirenelyd, skal du ikke blive forskrækket. Det sker i forbindelse med at Beredskabsstyrelsen og Rigspolitiet tester S!RENEN, som er navnet på Danmarks nye varslingssystem.

Man skal ikke gøre noget i forbindelse med testen. S!RENEN testes for, at så mange som muligt kender til systemet og er trygge ved det og for at sikre, at teknikken fungerer, som den skal.

Dette kommer der til at stå i test-advarslen:

TEST – S!RENEN – TEST

Beredskabsstyrelsen og Rigspolitiet tester lige nu S!RENEN, Danmarks nye varslingssystem. I en akut situation fortæller S!RENEN dig, hvad der sker, hvor det sker, og hvad du skal gøre. Dette er en test. Du skal ikke foretage dig noget. Se mere på sirenen.dk

Alle nyere mobiltelefoner med opdateret styresystem, som er på 4G eller 5G, vil således fremover modtage en testadvarsel den første onsdag i maj ved middagstid – med mindre telefonen er helt slukket eller i flytilstand. Har du ikke modtaget testadvarslen, kan det hænge sammen med typen af din mobiltelefon eller din mobils styresystem.

Læse mere om S!IRENEN her.

Kommentarer