112

87-årig mand fra Sorø franarret kontooplysninger

Skruppelløse tyve holder sig ikke tilbage, når det gælder om at snyde, fuppe og franarre gode borgere kontanter eller kortoplysninger.

En 87-årig mand fra Sorø var i sidste uge udsat for en variation over temaet: Han blev ringet op af en engelsktalende mand, der ringede fra en streamingtjeneste og fortalte, at han ville følge op på et abonnement, den 87-årige havde tegnet.

Den 87-årige afviste med bestemthed, at han havde lavet et streamingabonnement, og den ‘venlige’ mand i telefonen lovede derfor at slette abonnementet, men han skulle bare lige have oplysninger om den 87-åriges kreditkort.

Det lykkedes ham at få oplysningerne ud af den 87-årige, som dog fattede mistanke umiddelbart efter og spærrede sine betalingskort. Tyven havde da allerede hævet nogle tusinde kroner på kortet.

Politiet undersøger nu sagen nærmere, men opfordrer samtidig til, at man er ekstra opmærksom, hvis man bliver ringet op og afkrævet personlige oplysninger som cpr-nummer, bankoplysninger, NemID eller som i det her tilfælde, kortoplysninger. 

 

Kommentarer